Nieuws

Nieuws

Test AED kasten: Schokkende resultaten!

 Zomer test

Klik op foto voor een video van de zomer test

 

Winter test

Klik op foto voor een video van de winter test

Afgelopen zomer zijn er uitgebreide testen uitgevoerd op 4 verschillende AED buitenkasten:

– SixCase 1330/1330P
– Rotaid Solid heat plus
– Aivia 200
– SmarCase 1230

2 van de 4 kasten presteren onder de maat en voldoen niet aan hun eigen technische specificaties: In de winter worden AEDs te koud en in de zomer veel te heet.

De Rotaid en de Aivia kasten voldoen niet aan hun eigen specificatie en bieden de AED niet de bescherming die de fabrikant claimt.

Deze resultaten laten nogmaals zien hoe belangrijk het is om goed stil te staan bij de keuze voor een AED buitenkast.

De volledig testrapporten zijn te vinden op de download pagina

 

Hart voor je Stad – Zoetermeer

De stichting hart voor je stad heeft in 2010 30 AED’s opgehangen in SixCase AED Alert kasten. Deze kasten ontvangen in geval van nood een sms, waardoor het slot wordt ontgrendelt en de AED beschikbaar is.

Deze unieke, vandalisme bestendige oplossing lijkt uitermate geschikt voor een stadskern als Zoetermeer. De SixCase heeft inmiddels bewezen hoge weerstand te bieden tegen extreme weersinvloeden en vandalisme.

In 2011 zal het project worden uitgebreid en worden er nog meer AED’s in speciale SixCase AED Alert kasten geplaatst.

 

December 2010 was een belangrijke maand voor de gemeenten Breda, Gilze-Rijen, Rucphen, Alpen-Chaam en Zundert. Onder de projectnaam ‘Hart voor de Baronie’ zijn er in totaal 175 defibrilators bij de bovengenoemde gemeentehuizen afgeleverd.

De apparaten komen te hangen op gemakkelijk bereikbare plaatsen, zoals bij verenigingen en instellingen. De lokale EHBO-verenigingen spelen een belangrijke rol bij de verspreiding. Een mooi spektakel met een hoog maatschappelijk karakter.

Extra aandacht is in dit geval geen overbodige luxe. Elke week worden driehonderd Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Met de AED kan doormiddel van elektrische schokken het hartritme weer op gang worden gebracht. De initiatiefnemers hopen met hun actie dat het aantal slachtoffers als gevolg van een hartstilstand in dit gebied verder zal dalen.
‘Hart voor de Baronie’ is een gezamenlijk initiatief van de betrokken gemeenten, Rabobank De Zuidelijke Baronie, de provincie Noord-Brabant en de Europese Unie met het programma ‘Leader’ voor ondersteuning van het platteland met sociale en economische impulsen.

Het uitrollen van de SixCase kasten in de Baronie gebeurt op een moment dat landelijk bekend wordt dat de defibrillator zijn bestaansrecht meer dan bewijst. Uit onderzoek van het AMC blijkt dat sinds de komst van de defibrillator op openbare plaatsen de kans op het overleven van een hartstilstand bijna is verdubbeld. Het gebruik van een AED leidt tot een stijging van negen naar zeventien procent overlevingskans. Met een AED kunnen ook niet-medici een schok toedienen als iemand een hartstilstand of -aanval krijgt.

Gemeente Heiloo

De gemeente Heiloo heeft als één van de eerste gemeentes in Nederland hun leefomgeving hartveilig gemaakt. Er zijn in de afgelopen maanden 130 vrijwilligers getraind en eind maart 2010 zijn in het dorp de AED-apparaten in SixCase AED Alert kasten geplaatst.

De kasten zijn verspreid door de gemeente en duidelijk herkenbaar door het AED-logo op de buitenkant. Op 19 april kreeg het AED-systeem in Heiloo een feestelijke start. Op die dag heeft burgemeester Hans Romeyn officieel de AED-burgerhulpverlening gestart. Hiervoor zijn alle AED-vrijwilligers uitgenodigd. Met de campagne ‘U bent onmisbaar’ hebben gemeente, EHBO en de brandweer in de afgelopen maanden veel inwoners bereid gevonden om zich te laten trainen tot AED-vrijwilliger. Met 130 personen zijn er in principe voldoende vrijwilligers in Heiloo. Maar met meer mensen zijn meer levens te redden.

De SixCase AED Kasten zijn aangesloten op AED Alert en worden in geval van nood automatisch door de meldkamer geopend. Het geavanceerde sms systeem blijkt zeer efficiënt en betrouwbaar.